Σχετικά με εμάς


Ποιοι είμαστε;

Το κέντρο αποκατάστασης “Ανάπτυξη” είναι πιστοποιημένο κέντρο με άδεια ανοιχτής νοσηλείας, το οποίο σημαίνει συνεχής έλεγχος εγκυρότητας του επιστημονικού προσωπικού, επάρκειας προϋποθέσεων εξοπλισμού, προσβασιμότητας και ασφάλειας.

Λειτουργούμε από το 1985. Στεγαζόμαστε σε ιδιόκτητο κτίριο κατάλληλα  διαμορφωμένο και εξοπλισμένο.

Το κέντρο μας διαθέτει κρατική πιστοποίηση ως κέντρο αποκατάστασης , που σημαίνει ότι υπάρχει διαρκής κρατικός έλεγχος των εγκαταστάσεων, και το επιστημονικό προσωπικό μας.

Επίσης διαθέτουμε την πιστοποίηση ISO 9001 που σημαίνει άψογη ποιότητα οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών.

Η επιστημονική μας ομάδα περιλαμβάνει εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες. Συγκεκριμένα το κέντρο μας ειδικεύεται σε παιδιά που παρουσιάζουν νευρολογικές, κινητικές, αναπτυξιακές και μαθησιακές διαταραχές και σε ενήλικες που παρουσιάζουν μυοσκελετικά, νευρολογικά, κινητικά και ψυχολογικά θέματα.

Στόχος μας είναι η συνολική προσέγγιση του ασθενούς.

Η θεραπευτική παρέμβασή μας περιλαμβάνει άμεση ανακούφιση, ψυχολογική ενίσχυση και τη γενική ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ασθενούς με στόχο την διαρκή βελτίωσή του.

Είμαστε συμβεβλημένοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Επιλογή του κατάλληλου Κέντρου

Όταν μια οικογένεια  μαθαίνει ότι ο άνθρωπος της θέλει αποκατάσταση είναι πολύ φορτισμένη και συνήθως αφήνεται στην σύσταση του γιατρού.

Πόσο βέβαιοι είστε ότι πήρατε τη σωστή απόφαση;

Πόσο λογικό είναι  να ερευνούμε για την αγορά ακόμα και ενός ασήμαντου είδους και στην σοβαρή περίπτωση της αποθεραπείας να μένουμε σε μια «σύσταση»;

Κάνοντας τη δική σας διερεύνηση σαφώς και μπορείτε να καταλάβετε τις διαφορές στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η θεραπεία είναι και προσωπική σας αίσθηση.

Αγαπητοί επισκέπτες επιλέγοντας το κέντρο μας παρέχετε στον άνθρωπό σας υψηλής ποιότητας αποκατάσταση.

Εάν μάς επιλέξετε είναι σημαντικό να μάς εμπιστευθείτε. Έχετε ήδη επισκεφθεί διάφορες ειδικότητες, έχετε ήδη ακούσει πολλά πράγματα, ενδεχομένως διαφορετικά ή αντίθετα από αυτά που θα επιλέξουμε εμείς. Ασφαλώς θα ενημερώσουμε και θα εξηγήσουμε όμως είναι προφανές ότι δε μπορούμε να αναλύσουμε εξειδικευμένη εμπειρία 30 ετών. Για όσο διάστημα είστε σε εμάς εμπιστευθείτε μας. Έτσι όλα θα κυλήσουν πιο εύκολα και η θεραπεία θα διευκολυνθεί.

 

 

 

 

       Γιατί  να επιλέξω την Ανάπτυξη;

Έχετε 10 καλούς λόγους, που μόνο στο κέντρο μας ισχύουν και οι 10 αυτοί λόγοι, για να εμπιστευτείτε την Ανάπτυξη:

 

 1. Εμπειρία (από το 1985) και παράλληλα προσαρμοστικότητα να ενσωματώνουμε όποια νέα και καινοτόμο μέθοδο έχει αποτελέσματα. Η εμπειρία χωρίς τη προσαρμοστικότητα είναι στάσιμη και δεν εξελίσσεται.
 2. Συνεχής έρευνα και αναζήτηση τρόπων και τεχνικών που βελτιώνουν ταχύτερα τα περιστατικά. Η εμπειρία και η μετεκπαίδευση σε πολλές μεθόδους του προσωπικού μας, μάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή.
 3. Ύπαρξη όλων των ειδικοτήτων που αφορούν κινητική, νοητική και ψυχική διαταραχή. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνουμε το περιστατικό ακριβώς σε αυτό που χρειάζεται (σε μια διαταραχή εμπλέκονται οι ειδικότητες αλλά δεν είναι όλες ταυτόσημες ως κατάλληλη θεραπεία).
 4. Εξαιρετικό προσωπικό με ήθος, εξειδίκευση και αγάπη. Η πολυετής εμπειρία μάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε το κατάλληλο θεραπευτικό προσωπικό.

 

 

 

 

 1. Οργάνωση, καθαριότητα, τάξη, στοιχεία πολύ σημαντικά για αποτελεσματική θεραπεία. Όταν υπάρχουν, η σκέψη απελευθερώνεται, οι ιδέες ευδοκιμούν, η θετική ενέργεια κυλά ευχάριστα και διευκολύνεται η θεραπευτική λειτουργία.
 2. Ευρυχωρία και εξοπλισμός. Η δουλειά μας απαιτεί ατομικές συνεδρίες και αυτό προϋποθέτει χώρους και υλικό. Το κέντρο μας στεγάζεται σε 1000 m2, ενώ διαθέτει 500 m2 κήπο και parking.
 3. Έχουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ για τα προγράμματα αποκατάστασης και για την ειδική αγωγή των παιδιών.
 4. Το σημείο που βρίσκεται το κέντρο είναι κομβικό, στα σύνορα Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας ακριβώς απέναντι από τη στάση του μετρό Αγία Μαρίνα και σε απόσταση 10΄- 25΄ λεπτών από όλη την Δυτική Αθήνα.
 5. Υπάρχουν άνετοι εσωτερικοί χώροι αναμονής για τους συνοδούς και εξωτερικός κήπος με καφέ δωρεάν.
 6. Δωρεάν χώρος στάθμευσης, κάτι που καθιστά την πρόσβαση στο κέντρο μας ακόμα πιο εύκολη.
 

Η Επιστημονική μας ομάδα

 • Ελένη Μπλαζάκη
  Η Ελένη Μπλαζάκη είναι η ιδρύτρια, διοικητική διευθύντρια και Επιστημονική συντονίστρια το κέντρο αποκατάστασης ανάπτυξη. Η ειδικότητα της...
 • ΞΕΝΑΚΗ ΜΙΡΕΛΛΑ
  Γιατρός Φυσικής Ιατρικής...
 • ΖΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΖΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ...

Επίσης στο κέντρο μας υπάρχει κοινωνικός λειτουργός και Σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Στο τμήμα της υποδοχής και της εξυπηρέτησης των ασθενών υπάρχει κοινωνικός λειτουργός που είναι στη διάθεσή σας για να παρέχει συμβουλευτική βοήθεια, ενημέρωση καθοδήγηση και τυχόν παραπομπή με στόχο την ανασκόπηση και ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών του ασθενή.

Πληροφόρηση  σχετικά με τις παροχές του κέντρου  καθώς και καθοδήγηση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τον ασφαλιστικό τους φορέα καθώς και συνεργασία με συναδέλφους λοιπών κοινωνικών φορέων για την υποστήριξη των δικαιωμάτων τους.