ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ψυχοθεραπεία 

(Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία)

 

Είναι η θεραπεία ψυχοσυναισθηματικών και ψυχοσωματικών δυσκολιών.

Το κέντρο μας ειδικεύεται στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, είναι μια σύντομη μορφή ψυχοθεραπείας που επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την τροποποίηση  δυσλειτουργικών -αρνητικών σκέψεων ,συναισθημάτων και συμπεριφορών που κάνουν το άτομο να δυσφορεί και να δυσλειτουργεί σε διαφόρους τομείς της ζωής του και στη καθημερινότητα του. Καθώς και την άμεση ανακούφιση από τα δυσφορικά συμπτώματα.

Είναι μια μορφή θεραπείας που στόχο έχει την λειτουργικότατα του ατόμου , την συνειδητοποίηση των ψυχικών μηχανισμών του καθώς και την εκπαίδευση του ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει  μόνος του παρόμοιες δυσκολίες στο μέλλον.

 

<<Σε όλες τις περιπτώσεις σημαντικό ρόλο έχει το άτομο να θέλει να θεραπευτεί. Ξεκινήστε με την σκέψη ότι αξίζετε να είστε υγιείς και όλα θα πάνε καλά.>>

 

 

Συμβουλευτική ψυχικής υγείας

Η συμβουλευτική έχει ως στόχο ψυχική υγεία και την προώθηση της αυτογνωσίας του ανθρώπου. Μέσα από αυτή το άτομο αποκτά δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων , βοηθιέται να αναπτύξει και να γνωρίσει τις εσωτερικές του δυνατότητες στο μέγιστο βαθμό. Η συμβουλευτική βοηθά το άτομο να βρει τον δρόμο προς την αυτονομία και την ανεξαρτησία .

Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν και να σκεφτούν τα προβλήματα τους, με σκοπό την ανακούφιση και την εύρεση πιθανών τρόπων αντιμετώπισης στις δυσκολίες τους , μέσα σε ένα κλίμα επαγγελματισμού και κατανόησης .

 

Comments are closed.