Στόχος μας είναι η συνολική προσέγγιση του ασθενούς. Η θεραπευτική παρέμβασή μας περιλαμβάνει άμεση ανακούφιση, ψυχολογική ενίσχυση και τη γενική ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ασθενούς με στόχο την διαρκή βελτίωσή του. Είμαστε συμβεβλημένοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

210 5312463

info@anaptixirc.gr
Αγ. Μαρίνας 3, Αιγάλεω

210 53 12 463

Αγ. Μαρίνας 3, Αιγάλεω

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΡΕΦΩΝ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΡΕΦΩΝ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΡΕΦΩΝ

Ένα μωρό όταν γεννιέται περνάει από διάφορα κινητικά στάδια μέχρι να σταθεί όρθιο και να περπατήσει. Αυτή η διαδικασία είναι η φυσιολογική κινητική ανάπτυξη που προετοιμάζεται από την εμβρυακή ζωή του.

 

Το τελειόμηνο μωρό παίρνει θέση με το κεφάλι προς τα κάτω, ο χώρος της μήτρας  είναι μικρός, τα χέρια και τα πόδια του είναι μαζεμένα. Ο αυχένας του σε θέση κάμψης φορτίζεται προετοιμάζοντας την πρώτη κίνηση του κεφαλιού που κάνει το βρέφος όταν γεννηθεί. Κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού στην εξώθηση δέχεται ένα έντονο σαρωτικό απτικό ερέθισμα σε όλο του σώμα από τους μύες της πυέλου το οποίο το προετοιμάζει αισθητηριακά για να μεταβεί στο νέο του περιβάλλον.
Αυτά που προαναφέρουμε είναι μερικοί κρίκοι της αλυσίδας των γεγονότων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού. Όταν κάτι από αυτά διαταραχθεί είτε κατά την διάρκεια της κύησης ή κατά τον τοκετό (προωρότητα, κακή θέση εμβρύου, περιγεννετική ασφυξία κ.α.) τότε μπορεί να έχουμε ένα μωρό που χρήζει μιας πρώιμης παρέμβασης με στόχο τη βελτίωση της κινητικής του ανάπτυξης.

Η φυσικοθεραπεία βρεφών είναι η πρώιμη παρέμβαση που γίνεται από εξειδικευμένους παιδιατρικούς φυσικοθεραπευτές σε μωρά από 0-12 μηνών με στόχο την διευκόλυνση των φυσιολογικών προτύπων κίνησης και την απάλειψη των παθολογικών.

Η νευροεξελικτική αγωγή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε ώστε να εξαλείψουμε τα παθολογικά πρότυπα και να οδηγήσουμε το μωρό στη φυσιολογική κινητική ανάπτυξη.
Η διαφορά της φυσικοθεραπείας βρεφών από την φυσικοθεραπεία παίδων είναι ότι τα παθολογικά πρότυπα  κίνησης δεν έχουν οργανωθεί εφόσον το μωρό δεν κινείται  έτσι έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την παιδική ηλικία όπου έχουμε επιπλέον προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ