Στόχος μας είναι η συνολική προσέγγιση του ασθενούς. Η θεραπευτική παρέμβασή μας περιλαμβάνει άμεση ανακούφιση, ψυχολογική ενίσχυση και τη γενική ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ασθενούς με στόχο την διαρκή βελτίωσή του. Είμαστε συμβεβλημένοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

210 5312463

info@anaptixirc.gr
Αγ. Μαρίνας 3, Αιγάλεω

210 53 12 463

Αγ. Μαρίνας 3, Αιγάλεω

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ψυχοθεραπεία 

Ψυχοθεραπεία ατομική

Είναι μια διαδικασία οι οποία αποσκοπεί στην ψυχική υποστήριξη ,στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του ατόμου , στην αυτογνωσία και στην εύρεση  εναλλακτικών οπτικών και λύσεων, στη λήψη αποφάσεων , στην αντιμετώπιση κρίσεων, στη βελτίωση διαπροσωπικών σχέσεων και την ανακούφιση από ενδεχόμενα δυσφορικά συμπτώματα (πχ. Άγχος ) που επηρεάζουν την  ποιότητα της ζωής του ανθρώπου.

Θεραπεία ζευγαριών (Emotionally focused therapy)

Στη θεραπεία ζεύγους στόχος είναι η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο το ζευγάρι επικοινωνεί και πώς ανταποκρίνεται  τις συναισθηματικές ανάγκες ο ένας του άλλου .Μαθαίνουμε  το ζευγάρι να επικοινωνεί μέσα από την βαθύτερη κατανόηση των  αναγκών του ίδιου και του συντρόφου  . Είναι μια διαδικασία που βοηθάει το ζευγάρι να βρει πιο αποτελεσματικούς τρόπους να επικοινωνεί μεταξύ του, να διαχειρίζεται τα προβλήματα που προκύπτουν, να εντοπίσει και να τροποποιήσει τα αρνητικά μοτίβα αλληλεπίδρασης στη σχέση δημιουργώντας έναν ισχυρό δεσμό  ανάμεσα τους  .

Ομαδική ψυχοθεραπεία

Η ομαδική θεραπεία βοηθά στην αυτογνωσία , στην  συναισθηματική ενεργοποίηση του ανθρώπου μέσα από την αλληλεπίδραση με τα άλλα μέλη της ομάδας με την καθοδήγηση του ψυχοθεραπευτή έτσι ώστε να γνωρίσει   και να εξελίξει συμπεριφορές  και πτυχές του εαυτού του καθώς και την προσωπική οπτική σε σημαντικά γεγονότα της ζωής του.

 

Συνέδρια μέσω internet

Οι συνεδρίες συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου δίνουν τη δυνατότητα σε άνθρωπος που η απόσταση ή η μετακίνηση αποτελεί εμπόδιο , να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας και να ζητήσουν υποστήριξη.  Στην διαδικασία αυτή τηρούνται οι αρχές και ο κώδικας δεοντολογίας που ισχύει και για τίς  κατ’ ιδίαν συναντήσεις .

Συμβουλευτική γονέων

Οι γονείς συζητούν  τα προβλήματα  ή τις ανησυχίες τους σχετικά με τα παιδιά τους , πάνω σε αυτά παρέχονται μεθοδικές συμβουλές με σκοπό οι ίδιοι γονείς να διαχειριστούν τα θέματα που προκύπτουν . Μερικά από τα αιτήματα των γονέων είναι τα εξής:

Θέματα διαγωγής/ συμπεριφοράς

θέματα συγκέντρωσής/ υπερκινητικότητας

Θέματα άγχος/ φοβιών

Θέματα προσαρμογής

Θέματα που αφορούν την ταυτότητα του φύλου

Θέματα πρόσληψης τροφής

Θέματα ύπνου

Θέματα ενούρησης- εγκόπριση

κακοποίησης

Θέματα διαζυγίου/ απώλεια

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ